Nove II / Studio B Architects

  • 01:00 - 20 August, 2010
Nove II / Studio B Architects, © Raul Garcia
© Raul Garcia

© Raul Garcia © Raul Garcia © Raul Garcia © Raul Garcia +14

From the architect. This small residual wedge-shaped property sat vacant for years given its many site restraints and complexities including; front streets on two sides, 10’-0” snow storage easements on 2 sides, buried City of Aspen main water and electric lines directly under the building footprint which required re-location and a year of approvals and strict zoning ordinances given its location in Aspen’s Historic West End.

The resulting solution is a direct response to these parameters and is a stone clad ‘sculpture’ which hints to the owners’ art collection housed primarily within its double-height space.

© Raul Garcia
© Raul Garcia

The program of 3200 square feet is divided between an upper private level, the public main floor and the lower guest level. The exterior materials consist of a light-weight limestone panel system with aluminum windows and doors. The project required 15 months to construct and 18 months of approvals prior.

Cite: "Nove II / Studio B Architects" 20 Aug 2010. ArchDaily. Accessed . <http://www.archdaily.com/73906/nove-ii-studio-b-architects/>