Residence in Tsuruhara / Matsunami Mitsutomo

© Matsunami Mitsutomo

Architects: Matsunami Mitsutomo
Location: Tsuruhara Izumisano-Shi, ,
Time of construction: 2007.10
Site area: 134.60m2
Floor area: 61.13m2
Photos:Matsunami Mitsutomo

An extended family‘s house is rebuilt to the house for family of two this house is not a clean LDK classification. The centre of the house was designed as the over for people to gather , and the room arrangement was made with, this as the center in mind careful consideration was given to the way of life of a couple in their 60’s, and how they use their home. As a result, a residence of optimal form and suitable width, 1 story of 61.13m² was built.
Positive accessibility.

© Matsunami Mitsutomo
© Matsunami Mitsutomo

Living to sit on the floor/floor with a level difference.
If you get accustomed to life in a completely flat house, when, you leave the house, you may suffer injured done to unlevel suffers. With this in mind, this house has some level difference incorporated in the design. for training the body and controlling to a health life-style.

Cite: "Residence in Tsuruhara / Matsunami Mitsutomo" 21 Jun 2010. ArchDaily. Accessed 25 Apr 2014. <http://www.archdaily.com/?p=65152>

16 comments

    • Thumb up Thumb down 0

      You love japanese architect who always design home versatile, cool with exciting interior or you love japanese architect who alwaysb create small home with beautiful exterior, interior and facade?

Share your thoughts