Beach Refuge / Pablo Errázuriz

© Pablo Errázuriz

Architect: Pablo Errázuriz
Location: Huentelauquén,
Site Area: 5,000 sqm
Project Area: 24 sqm
Design Year: 2008
Construction Year: 2009
Photographs: Pablo Errázuriz

The refugee is located 260km at the north of Santiago. The challenge was to design a space with a reduced budget to spend short vacations. It had also to be safe and easy to maintain. The program consists of 3 elements:

floor plan

- Container; a recovered container, cladded with corten steel plates with wooden boards painted white for the interiors, which include a bathroom and a kitchen. The exterior has a wooden deck terrace with a steel structure on top of it with the same dimensions as the container (6×2.4m) that holds a PVC sheet for wall and ceiling when required.

© Pablo Errázuriz

- Tent yard; a small area marked by low walls with river sand, connected trough gravel footsteps.

© Pablo Errázuriz

- Water tower; acting as a warehouse and “engine room” on the first level,  a bedroom on the 2nd level and a water tank on the 3rd level.

Cite: "Beach Refuge / Pablo Errázuriz" 09 Jun 2010. ArchDaily. Accessed 20 Apr 2014. <http://www.archdaily.com/?p=63527>

4 comments

Share your thoughts