Ernest Koller Pavilion / Berrel Berrel Krautler

Built in memory of Ernst Koller, a businessman and inventor, BBK‘s pavilion is a multipurpose space open to the educational community for meetings, workshops and exhibitions.  The pavilion, in the spirit of Koller, will serve as a creative center where students on the Basel University campus can come together to brainstorm and design.

More about the pavilion after the break.

The shell of the pavilion consists of large-sized glass panels with a laminated film sandwiched between the discs. The film is a digitized texture of sections of metal frames designed and patented by Koller.

Adding a strong sense of character to the space, the floor is made of black steel plates giving  the interior a ‘noble’ air.

The pavilion is meant to be a simplistic expression of the genius to whom it was dedicated, and be outfitted to serve students’ pursuit of their passions.

Ernst , Basel – Switzerland. Architecture, Berrel Berrel AG.Architekten Krautler.

Graphics – Claudia Dominique Berrel Klat

Photographs – dberrel.ch.

View more images here.

As seen on blog.bellostes

Cite: Cilento, Karen. "Ernest Koller Pavilion / Berrel Berrel Krautler" 25 May 2010. ArchDaily. Accessed 01 Oct 2014. <http://www.archdaily.com/?p=61642>