We’ve built you a better ArchDaily. Learn more and let us know what you think. Send us your feedback »

House in Atagoyama / a.un Architects

  • Architects: a.un Architects
  • Location: Mie Prefecture, Japan
  • Architects: a.un Architects
  • Building Area: 66.74 sqm
  • Total Floor Area: 108.51 sqm
  • Area: 239.81 sqm
  • Project Year: 2010
  • Photographs: Yuya Saito

© Yuya Saito © Yuya Saito © Yuya Saito © Yuya Saito

From the architect. The house is for a couple and two active boys.

Site is located on a small rise of land after walking a little uphill.

Put a 30 degree-curved wooden box on the ground which is 1.8m higher from road.

© Yuya Saito
© Yuya Saito

By curving a little, it builds up all-round view of ocean and sky from every single room.

Needed life spaces for four family members are fitted in simple plan, as compact as possible.

© Yuya Saito
© Yuya Saito

The interior space surrounded wood is preferable to be peaceful, warm, and gentle.

This is the house that people can live by incorporating wavering light, refreshing breeze, beautiful Ise Bay lit by rising sun, and surrounding green from season to season.

© Yuya Saito
© Yuya Saito
Cite:"House in Atagoyama / a.un Architects" 15 May 2010. ArchDaily. Accessed . <http://www.archdaily.com/60216/house-in-atagoyama-a-un-architects/>