We’ve built you a better ArchDaily. Learn more and let us know what you think. Send us your feedback »

The Composting Shed at Inverleith Terrace / Groves-Raines Architects

© Dan Farrar
© Dan Farrar

Edinburgh-based Groves-Raines Architects shared with us a recently completed project of a small composting shed in a private garden, which was awarded an American Institute of Architects Excellence in Design Award. The structure is an organic extension of the garden and the woven edging to the paths from which it springs. Its origins are derived from basket weave or hazel hurdles using woven rebar and Corten Steel. More images after the break.

Cite:Sebastian Jordana. "The Composting Shed at Inverleith Terrace / Groves-Raines Architects" 07 May 2010. ArchDaily. Accesed . <http://www.archdaily.com/59215/the-composting-shed-at-inverleith-terrace-groves-raines-architects/>