ArchDaily | Broadcasting Architecture Worldwidethe world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Renovation
  4. Japan
  5. Sinato
  6. 2014
  7. Fujigaoka M / Sinato

Fujigaoka M / Sinato

  • 01:00 - 24 December, 2014
Fujigaoka M / Sinato
Fujigaoka M / Sinato, © Toshiyuki Yano
© Toshiyuki Yano

© Toshiyuki Yano © Toshiyuki Yano © Toshiyuki Yano © Toshiyuki Yano +13

  • Architects

  • Location

    Fujigaoka, Aoba Ward, Yokohama, Kanagawa Prefecture, Japan
  • Architect in Charge

    Chikara Ohno
  • Area

    64.0 sqm
  • Project Year

    2014
  • Photographs

© Toshiyuki Yano
© Toshiyuki Yano

From the architect. This renovation of a unit in a 26 year old apartment complex is a dwelling for a married couple. By placing the bedroom and walk-in closet on either side of the existing load-bearing wall, the two windows facing the southwest are connected by forming an L-shaped open space with the goal of creating an internal environment that allows for the free flow of light and air throughout the entire home.

© Toshiyuki Yano
© Toshiyuki Yano

The ‘open space’ also includes the kitchen and wash basin and contrary to typical placement of the wash basin in the windowless bath area, by placing it in this open space one can feel the fresh outside air as well as a connection to the rest of the family inside.

© Toshiyuki Yano
© Toshiyuki Yano

The L-shaped wood wall that serves as the partition between the open space and the sleeping area is a large piece of furniture where you can hang a picture, store books, sit or even roll around on, allowing it to become a symbol uniting the house.

Floor Plan
Floor Plan

This space, which we had termed the ‘inner terrace’ throughout our planning, is a wide and bright shared area which becomes a gentle buffer between spaces, as on the south side of the apartment, where it links both the open space and the sleeping area.

© Toshiyuki Yano
© Toshiyuki Yano

Rather than create a unit completely through the articulation of living functions, in order to allow the occupants to live with greater freedom within a very limited floor area, we thought it was much more effective to connect and overlay the various places, creating the whole of the dwelling.

© Toshiyuki Yano
© Toshiyuki Yano
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Cite: "Fujigaoka M / Sinato" 24 Dec 2014. ArchDaily. Accessed . <http://www.archdaily.com/579165/fujigaoka-m-sinato/>
Read comments