We’ve built you a better ArchDaily. Learn more and let us know what you think. Send us your feedback »

Custoias Football Club / Guilherme Machado Vaz

  • Architects: Guilherme Machado Vaz
  • Location: Custóias, Matosinhos, Portugal
  • Architects: Guilherme Machado Vaz
  • Engineering: A400, Projectistas e Consultores de Engenharia
  • Graphic Design: Ezzo design
  • Client: Câmara Municipal Matosinhos
  • Budget: 1,500,000 euros
  • Project Year: 2009
  • Photographs: Leonardo Finotti

© Leonardo Finotti © Leonardo Finotti © Leonardo Finotti © Leonardo Finotti

From the architect. This Project tries to harmonize the natural slope of the ground with the big leveled platform of the sport field with 9,000 sqm.

The best solution was to place this platform in an intermediate level, allowing to create a floor below the soccer field where all the facilities are located and to use the ground outside to create a garden which kind of closes the outside space.

© Leonardo Finotti
© Leonardo Finotti

Colour was used as an attempt to achieve this plasticity and character that reinforce the idea of mass, a heavy mineral mass that was almost sculpted by a knife. This static mass is the scenery where the players move with outstanding Dynamics.

© Leonardo Finotti
© Leonardo Finotti
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Cite:"Custoias Football Club / Guilherme Machado Vaz" 27 Apr 2010. ArchDaily. Accesed . <http://www.archdaily.com/57727/custoias-football-club-guilherme-machado-vaz/>