ArchDaily | Broadcasting Architecture Worldwidethe world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. Japan
  5. y+M design office
  6. House of a Backstage / y+M

House of a Backstage / y+M

  • 01:00 - 22 August, 2014
House of a Backstage / y+M
House of a Backstage / y+M, © Nacasa & Partners
© Nacasa & Partners

© Nacasa & Partners © Nacasa & Partners © Nacasa & Partners © Nacasa & Partners +23

© Nacasa & Partners
© Nacasa & Partners

From the architect. Location of the house is near Mt. Bizan in Tokushima city. The site is one of five compartmental areas where we can see beautiful view of the mountain toward southeast. We designed the house for client family of four (couple and their children) who newly move to there.

© Nacasa & Partners
© Nacasa & Partners

We designed the “big wall” which is used for exterior wall and fence. The wall cut the undesirable view of neighboring houses in the other compartment and 8-story building of prefectural condominium. We set the big wall to cover all over the client’s site, so that we can utilize area of the site with keeping the client family’s privacy not only in inside the house but also the outside garden.

Floor Plan
Floor Plan

We set the ridge which popes over head of the big wall at center of the site. It is used for living room where the client family members enjoy. Wall of inside of the living room is Japanese cedar board, whilst outside the wall is corrugated panels.

© Nacasa & Partners
© Nacasa & Partners

The living room is like a stage for play because it is enclosed by cedar and it is organic and warm style. On the other hand the other rooms such as bed room, entrance, plumbing area and garden are like a backstage for play because it is enclosed by corrugating panels and it is inorganic and cool style.

© Nacasa & Partners
© Nacasa & Partners

This “backstage” area is collective entity of some spaces where various “roles” are mixed. And each space links to the “stage” that is living room.

Isometric
Isometric

We hope that relationship of the client family who will live in this house goes well. Each family member will support each other though each member has several roles.

Cite: "House of a Backstage / y+M" 22 Aug 2014. ArchDaily. Accessed . <http://www.archdaily.com/539421/house-of-a-backstage-_-y-m-y-m/>
Read comments
Read comments