ArchDaily | Broadcasting Architecture Worldwidethe world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Institutional Buildings
  4. Singapore
  5. Andrew Bromberg of Aedas
  6. 2014
  7. Sandcrawler / Andrew Bromberg of Aedas

Sandcrawler / Andrew Bromberg of Aedas

  • 01:00 - 7 August, 2014
Sandcrawler / Andrew Bromberg of Aedas
Sandcrawler / Andrew Bromberg of Aedas, Courtesy of Aedas
Courtesy of Aedas

© Paul Warchol © Paul Warchol © Paul Warchol © Paul Warchol +23

© Paul Warchol
© Paul Warchol

From the architect. Sandcrawler, the new regional headquarters for Lucasfilm Singapore owned by Lucas Real Estate Singapore and designed by Andrew Bromberg of Aedas, has an innovative horseshoe form. Upon completion of the design, it inspired the naming of the building, rooting it with success of the renowned animation company.

Ground Floor Plan
Ground Floor Plan

Located on plot CX2-1, this sleek, elevated office building is impressively streamlined. Its form arose as a logical outcome of the zoning restrictions which dictated the roof height and slope as well as the amount of required elevation on each face. These requirements were then overlaid with client’s needs, including large floorplates to support the large animation teams and lifting the building off of the ground to afford some privacy and security to the sensitive work being performed inside. The maximum depths of office space to natural light shaped the floors into a ‘V’ plan overlooking the lush courtyard enclosed and below.

© Paul Warchol
© Paul Warchol

The open courtyard is landscaped in a natural, overgrown manner, creating a great civic space and giving a strong civic dimension not normally associated with corporate offices.

© Paul Warchol
© Paul Warchol

“The shared desire to allow for increased level of social interaction space was the most rewarding part of the project,” said Bromberg. “This includes the semi-public courtyard below and the state-of-the-art 100-seat private theatre which is located in the middle of the office space as both a functional component of their work as well as a symbol of the result of the work.”

Courtesy of Aedas
Courtesy of Aedas

The building also serves as the headquarters of The Walt Disney Company (Southeast Asia) and ESPN Asia Pacific.

© Paul Warchol
© Paul Warchol
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Cite: "Sandcrawler / Andrew Bromberg of Aedas" 07 Aug 2014. ArchDaily. Accessed . <http://www.archdaily.com/534778/sandcrawler-andrew-bromberg-of-aedas/>
Read comments

6 Comments

Rb · May 04, 2016

love the corridor and courtyard

Adnan Azhar · June 11, 2015

always the best

Felix Fischer · August 11, 2014

UTIDI !

Chris Murphy · August 09, 2014

Looks great. I wonder: Will they have the droids that we were looking for?

John Delaney · August 08, 2014

Like this building a lot...better than his previous work, more coherent, nice courtyard, Star Trek interiors...

TQC · August 08, 2014

The power of ideas.

···

Comments are closed

Read comments