ArchDaily | Broadcasting Architecture Worldwidethe world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

h

Nominate now the Building of the Year 2017 »

All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. Japan
  5. Keitaro Muto
  6. 2014
  7. Sunomata / Keitaro Muto

Sunomata / Keitaro Muto

  • 01:00 - 22 July, 2014
Sunomata / Keitaro Muto
Sunomata / Keitaro Muto, © Teruaki Yoshiike
© Teruaki Yoshiike

© Teruaki Yoshiike © Teruaki Yoshiike © Teruaki Yoshiike © Teruaki Yoshiike +22

  • Structure Engineer

    Atushi Fujio
  • Contractor

    Matsubara Kenchiku Shoji
  • Garden Design

    Hiroshi Honda
  • More SpecsLess Specs
© Teruaki Yoshiike
© Teruaki Yoshiike

From the architect. This project was to rebuild a house at the corner location between a rice field and a traditional residential area. From the size of double house and the relations of family units, this house contains a variety of open spaces.

© Teruaki Yoshiike
© Teruaki Yoshiike

The brief from the client was to design two separate dwellings for one extended family. Parts of the dwelling were to be wheelchair accessible, and to reuse the existing big and small stones for Japanese garden, also to be white façade.

First Floor Plan
First Floor Plan

The building has been designed as a series of layers that step down towards the rice fields to the west. This has played an important role on how the internal spaces have been organised.

© Teruaki Yoshiike
© Teruaki Yoshiike

For the reconstruction of existing Japanese garden, the big stones have been left same positions, and the small stones have been randomly relocated on the site.

© Teruaki Yoshiike
© Teruaki Yoshiike

According as the area rule that has been made open space on the south side. The layered spaces have been interacted with the gardens to create the equivalent relations between the gardens and the house.

© Teruaki Yoshiike
© Teruaki Yoshiike

Those were sequentially line up in order, parent’s living room → entrance + bathroom → study room + sun lounge → children’s living room. Each of the internal spaces have a different relationship to the Japanese garden, whether this is visual or physical, the spaces have been overlapped, and they have been taken a look and ventilated toward the rice fields.

Cite: "Sunomata / Keitaro Muto" 22 Jul 2014. ArchDaily. Accessed . <http://www.archdaily.com/527649/sunomata-keitaro-muto/>
Read comments

0 Comments

···

Comments are closed

Read comments