We’ve built you a better ArchDaily. Learn more and let us know what you think. Send us your feedback »

Rubi Offices / BailoRull ADD+ Arquitectura

  • Architects: BailoRull ADD+ Arquitectura
  • Location: Barcelona, Catalonia, Spain
  • Architects: Manuel Bailo Esteve, Rosa Rull Bertran
  • Client: MTC INVERSIONSs
  • Project Year: 2008

Rubi Offices / BailoRull ADD+ Arquitectura Rubi Offices / BailoRull ADD+ Arquitectura Rubi Offices / BailoRull ADD+ Arquitectura Rubi Offices / BailoRull ADD+ Arquitectura

From the architect. The project has been planned understanding the closer environment and the relation between the city and the landscape. The project is situated on a place where the urban conditions are loosing the density and the compactness in front of one river of the city.

The location of the project invites to focus the views to the landscape, and propose to choose those green views from every part of the offices.

The constructive solution consists to use a precast concrete for all the building. For the structural part the project we have used conventional precast solutions. But for the façade we have designed special flat piece and special no flat piece witch control the views to the landscape. The different disposition of those specials pieces generates a special space between inside an outside.

The core access has been designed like a interior artificial garden operating as access to real landscape.

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Cite:"Rubi Offices / BailoRull ADD+ Arquitectura" 17 Aug 2008. ArchDaily. Accesed . <http://www.archdaily.com/5103/rubi-offices-bailo-rull-add-arquitectura/>