ArchDaily | Broadcasting Architecture Worldwidethe world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Public Space
  4. Norway
  5. Rintala Eggertsson Architects
  6. 2013
  7. Barnetraakk / TYIN Tegnestue + Rintala Eggertsson Architects

Barnetraakk / TYIN Tegnestue + Rintala Eggertsson Architects

  • 01:00 - 8 May, 2014
Barnetraakk / TYIN Tegnestue + Rintala Eggertsson Architects
Barnetraakk / TYIN Tegnestue + Rintala Eggertsson Architects, © Pasi Aalto
© Pasi Aalto

© Pasi Aalto © Pasi Aalto © Pasi Aalto © Pasi Aalto +34

  • Architects

  • Location

    Oppland, Norway
  • Built by

    Rintala Eggertsson Architects, TYIN Tegnestue
  • Planning Team

    Yashar Hanstad, Andreas G. Gjertsen, Sami Rintala, Dagur Eggertsson, Vibeke Jenssen and children at the Trintom Elementary School
  • Area

    20.0 sqm
  • Project Year

    2013
  • Photographs

  • Built by

    Students at Oslo School of Architecture and Design (AHO) and TYIN
  • Students

    Aleksander Svingen, Johannes Ørn Dagsson, Anja Petkovic Karlsen, Mio Oribe, Åsa Johanson, Ona Flindall, Magnus Vågan, Mathias Tellquist, Magnus Hellum, Lasse Kilvær, Bendik Støckert, Carla Carvalho, Tereza Manak, Frida Hultberg og Idunn Hylland
  • Collaborator

    Rintala Eggertsson Architects
  • Sponsors

    Kebony, Essve, NTNU, AHO
  • Client

    Gran Kommune, Statens Vegvesen, Norsk Form
  • Cost

    18000 EUR
  • More SpecsLess Specs
© Pasi Aalto
© Pasi Aalto

From the architect. This project was done for, and with help from, the children of the Gran Municipality. It is a pilot project initiated by Norsk Form, the State Department for Roads (Statens Vegvesen) and Gran Municipality.

Floor Plan
Floor Plan

The main aim of the project is to encourage activity in children and youngsters, by adding appeal to the options of walking or biking to school. Inactivity is a growing concern in this age group, and this project is one of many countermeasures to mend this negative development.

© Pasi Aalto
© Pasi Aalto

In cooperation with Rintala-Eggertsson Architects, we designed small meeting places along the school road in Gran. The separate and independent units are painted in strong colours, fulfilling simple and diverse functions. The main idea behind the project came into being after arranging a series of workshops for the children that would later make use of the modules.

Section
Section

The modules can stand on their own or in clusters. At them, the kids can meet up on the way to or from school. The modules answer to practical concern while inviting play and social interaction.

©  Rintala-Eggertsson / TYIN
© Rintala-Eggertsson / TYIN

The project was realized with help from students of Oslos School of Architecture and Design (AHO). A major goal of the project is to inspire other cities to follow suit and initiate similar projects, making the meeting spots a common sight along the school roads of Norway.

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Cite: "Barnetraakk / TYIN Tegnestue + Rintala Eggertsson Architects" 08 May 2014. ArchDaily. Accessed . <http://www.archdaily.com/500684/barnetraakk-tyin-tegnestue/>
Read comments