Casa Dr. Reginaldo Spenciere / AUZprojekt

Architects: AUZprojekt
Location: Labruge, Vila do Conde,
Project Area: 242 sqm
Project Year: 2006-2008
Photographs: & André Ritchie

The kitchen and social area were placed on top to enjoy the sea view (and the light reflecting), the bedroom, of the only permanent inhabitant, is a bunk bed placed at the attic (even more horizon), which liberates the ground level for versatility, dragging walls. It can be almost everything, in contact with the ground which wanted to be a dune.

section

The project is this peculiar research, free from general thought which no longer serves (to think). After all, this is a home to an immigrant, which sometimes can get friends or family.

Alignments, fence and height are defined by the adjacent building, only balconies dispense area, by twisting the figure set in the fourth model. Construction (image found) is a rock, where elements come to loose materials brought by the waves. In surprising logic of debris on the sand.

Cite: "Casa Dr. Reginaldo Spenciere / AUZprojekt" 29 Jan 2010. ArchDaily. Accessed 17 Sep 2014. <http://www.archdaily.com/?p=47753>

5 comments

  1. Thumb up Thumb down 0

    I like how the architects respected the massing of the adjacent building, while exploring their own contemporary style and materials. There is no reason that “modern” looking architecture can’t be a good neighbor.

  2. Thumb up Thumb down 0

    Wow… I absolutely love this: great concept and great execution.

    The whole house is kind of made up by the continuous concrete slab, while the usage of it makes it look as though it’s featherlight.

    It makes me wonder how the whole thing is supported, as the floorplans show almost no structural elements.

  3. Thumb up Thumb down 0

    The project is great, but the text is really poor… bad translation, perhaps? If the purpose of getting it published here is to get a proper display of the practice, that’s something to pay attention to.

Share your thoughts