ArchDaily | Broadcasting Architecture Worldwidethe world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. Belgium
  5. OYO
  6. 2013
  7. House Cliv / OYO

House Cliv / OYO

  • 01:00 - 17 January, 2014
House Cliv / OYO
House Cliv / OYO, © Tom Janssens
© Tom Janssens

© Tom Janssens     © Tom Janssens     © Tom Janssens     © Tom Janssens     +26

  • Architects

  • Location

    Kleit, Belgium
  • Architect in Charge

    OYO (Open Y Office)
  • Area

    180.0 sqm
  • Project Year

    2013
  • Photographs

Section 1
Section 1

From the architect. This OYO story takes you to Kleit, Maldegem, where a single family house is conceived as a place that sticks perfectly to the basic idea of living. Functioning very open minded, the layout of the house stays simple and readable. 

© Tom Janssens
© Tom Janssens

Although OYO choose for a very contemporary approach, the house is well integrated in this typical urban patchwork of ‘extension after extension’ buildings. In fact, you could say that this is an a-typical solution for a typical Belgian rural scenery. The new house is well received in the neighborhood, including the 80 year old neighbor, who loves OYO’s architectural intervention.

© Tom Janssens
© Tom Janssens


From the beginning it was clear that the clients wanted an alternative industrial building approach for the design of their house. OYO focused on the creation of an envelope in which the residents could find their freedom. Not only now, but also in the future when possible programmatic changes could arise. 

© Tom Janssens
© Tom Janssens

This results in an adaptable program according to the residents' demands. Collaborating on a very intense level led to a fascinating interaction which is a confirmation of the office’s vision in general. The project grew out of shared principles and ideas.


Cite: "House Cliv / OYO" 17 Jan 2014. ArchDaily. Accessed . <http://www.archdaily.com/467383/house-cliv-oyo/>
Read comments

1 Comments

BG · September 08, 2016

Are those stairs with handrail supports but no rail? LOL! That is a cruel joke

···

Comments are closed

Read comments