We’ve built you a better ArchDaily. Learn more and let us know what you think. Send us your feedback »

Jeju Provincial Art Museum / Gansam Architects & Associates

  • Architects: Gansam Architects & Associates
  • Location: Jeju-Do, Jeju-Si, Yon-Dong 680-7, South Korea
  • Project Architect: Taijip Kim
  • Design Team: Kiyoung Han, Cheonhang Kim, Mi jung Kim, Chang Bae Yoon, Jeong Hoon Sir, Sung Beom Park, Sun A Park, Sang Kyu Jeon, Sun Min Lee, Jin A Yoo, Su Jeong Ko
Client: Jeju Province
  • Site Area: 39759 m2
  • Gross Floor Area: 7082
  • Area: 4326.0 sqm
  • Project Year: 2009
  • Photographs: Gansam Partners Architects & Associates

© Gansam Partners Architects & Associates © Gansam Partners Architects & Associates © Gansam Partners Architects & Associates © Gansam Partners Architects & Associates

From the architect. The natural beauty of Jeju Island serves as a backdrop for the artistic cultural experience of this museum. Situated within the Halla Mountains, the design accentuates the surrounding natural environment through material selection and carefully designed views to the exterior.

© Gansam Partners Architects & Associates
© Gansam Partners Architects & Associates

The museum plan is designed as a circulation loop, creating exterior and interior exhibition space. The program of the museum is planned for research, conservation, exhibition, education, and exhibition.

plan 01
plan 01

The geometry is based off of the simplistic module of the cube, replicating this form within and out to frame both art and the natural beauty surrounding the museum. The simple, rational form is sensitive to both light and environment surrounding it.

© Gansam Partners Architects & Associates
© Gansam Partners Architects & Associates

The materials reflect the local environment, Jeju stone blend in with the exposed concrete, blurring the boundary between manmade and natural. A pool at the entrance of the building reflects day light into the building.

© Gansam Partners Architects & Associates
© Gansam Partners Architects & Associates

The colonnade on the north and west façade frames the sky and transitions between interior and exterior. This entry plaza opens to a cultural plaza which serves as a year round outdoor exhibition and performance space. Inspired by the volcanic Halla mountains, the rear walkway of the museum culminates in a circular amphitheater serving as a community performance space.

© Gansam Partners Architects & Associates
© Gansam Partners Architects & Associates

Framed views and the capture of light drives the design and helps set the mood for this museum.

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Cite:"Jeju Provincial Art Museum / Gansam Architects & Associates" 13 Jan 2010. ArchDaily. Accesed . <http://www.archdaily.com/46395/jeju-provincial-art-museum-g-lab/>