ArchDaily | Broadcasting Architecture Worldwidethe world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

h

Nominate now the Building of the Year 2017 »

All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Kindergarten
  4. Japan
  5. Tsushima Design Studio
  6. 2012
  7. COBY Kindergarten / Tsushima Design Studio

COBY Kindergarten / Tsushima Design Studio

  • 01:00 - 30 December, 2013
COBY Kindergarten / Tsushima Design Studio
COBY Kindergarten / Tsushima Design Studio , © Masao Nishikawa
© Masao Nishikawa

© Masao Nishikawa © Masao Nishikawa © Masao Nishikawa © Masao Nishikawa +16

© Masao Nishikawa
© Masao Nishikawa

© Masao Nishikawa
© Masao Nishikawa

The location of this kindergarten is in the midst of a low-rise residential area with severe site constraints and limitations on both the design and construction methods.

First Floor Plan With Lanscape
First Floor Plan With Lanscape

The architect examined the evolution of childcare facilities in modern Japanese society and decided to let the design be molded entirely by the site context and programmatic requirement. The design intent is to then allow the resulting architecture to “spread” and respond back into the local community.

© Masao Nishikawa
© Masao Nishikawa

The following strategies were employed by the architect to achieve the design intent. By blurring the boundaries and creating a large opening facing the main street, the community is able to visually and spatially connected with the activities happening within the kindergarten. Outdoor play-scape and facilities are integrated into the landscape design, which serves as playground, educational space, childcare space all at once while allowing these activities to “spill” and “spread” into the neighborhood. 

Sections
Sections

Within the walls of the kindergarten, spaces are interconnected and very open. Children are able to observe and appreciate how their meals are being prepared in the kitchen from the main atrium and even from the second floor study rooms.

The architect is intrigued by concept of “play” in a childcare facility and hopes to create a lively environment to encourage young children to learn though exploring and inventing new ways to play in this project.


Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Cite: "COBY Kindergarten / Tsushima Design Studio " 30 Dec 2013. ArchDaily. Accessed . <http://www.archdaily.com/462550/coby-kindergarten-tsushima-design-studio/>
Read comments

2 Comments

April Mei · July 27, 2015

More like a villa rather than a kindergarten

mir ali · October 24, 2014

Information about the plan is so low
please translate them to English T we cant understand Japanese language
and the pictures are low It s good if u increase them

···

Comments are closed

Read comments