ArchDaily | Broadcasting Architecture Worldwidethe world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. The Netherlands
  5. Maxwan
  6. 2007
  7. House G / Maxwan

House G / Maxwan

  • 01:00 - 13 November, 2013
House G / Maxwan
House G / Maxwan, © Filip Dujardin
© Filip Dujardin

© Filip Dujardin © Filip Dujardin © Filip Dujardin © Filip Dujardin + 13

  • Architects

  • Location

    Geldermalsen, The Netherlands
  • Design Team

    Larraine Henning, Rene Sangers, Harm te Velde, Franziska Wien
  • Partner in Charge

    Hiroki Matsuura, Rients Dijkstra
  • Structural Engineers

    ABT Delft
  • Woodwork & Furniture

    Binnenruimte - Rotterdam
  • Contractor

    Van der Netten van Stigt - Zoelmond
  • Building Supervisor

    Fred Vink – Geldermalsen
  • Area

    120.0 sqm
  • Project Year

    2007
© Filip Dujardin
© Filip Dujardin

From the architect. Our clients had bought an old barn on a beautiful 2ha site bordering the river Linge. We were asked to help realize their dream of a large kitchen living room where they could relax, entertain friends and organize wine tasting sessions for their customers.

© Filip Dujardin
© Filip Dujardin

In the past, the previous owners had already realized an extension by simply extruding the high barn, adding 10 meters, in two floors.

© Filip Dujardin
© Filip Dujardin

At our first visit we found the house difficult to inhabit. Most strikingly, virtually no relation existed to the beautiful landscape surrounding the house. All façade openings were too small, in the wrong place, or both.

© Filip Dujardin
© Filip Dujardin

We proposed to invert the layout of the house, moving the offices and storage space to occupy the recent extension and the private spaces to the old barn. A large slit was cut into the barn roof to bring in light. The final touch was a large piece of furniture that would serve as kitchen, storage, stairs and library all at once.

First Floor Plan
First Floor Plan
Cite: "House G / Maxwan" 13 Nov 2013. ArchDaily. Accessed . <http://www.archdaily.com/447544/house-g-maxwan/>