We’ve built you a better ArchDaily. Learn more and let us know what you think. Send us your feedback »

Jinchang Cultural Centre / Teamminus

Courtesy of Teamminus
Courtesy of Teamminus
  • Architects: Atelier Teamminus
  • Location: Jinchang, Gansu, China
  • Area: 18000.0 sqm
  • Project Year: 2007
  • Photographs: Courtesy of Teamminus

Courtesy of Teamminus Courtesy of Teamminus Courtesy of Teamminus Courtesy of Teamminus

Courtesy of Teamminus
Courtesy of Teamminus

From the architect. In this project, we explored the artistic potentials of a climate responsive design.

Courtesy of Teamminus
Courtesy of Teamminus

Jinchang is the 'nickel capital' of China, with the world's 3rd largest nickel mine. The local climate of Jinchang is the typical in northwest China, that is, dry, cold with ample sunshine. The local mountain features slightly sloped skylines and strong vertical texture.

Our design is inspired both by the climate and by the mountains. The most distinctive feature of the design is the long passage along the main street in the south-west. With its alternating west-facing solid walls and south-facing glazed curtains, the facade is both reminiscent of the local mountain and efficient in utilizing sunshine to heat the inside.

Courtesy of Teamminus
Courtesy of Teamminus
Detail
Detail
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Cite:"Jinchang Cultural Centre / Teamminus" 13 Nov 2013. ArchDaily. Accessed . <http://www.archdaily.com/447246/jinchang-cultural-centre-team-minus/>