We’ve built you a better ArchDaily. Learn more and let us know what you think. Send us your feedback »

Andri & Yiorgos Residence / Vardastudio Architects and Designers

© Creative Photo Room © Creative Photo Room © Creative Photo Room © Creative Photo Room

© Creative Photo Room
© Creative Photo Room

From the architect. Formally the house is composed as two volumes on two levels, externally distinguished by materials, whilst coming together internally through a concise interior design that integrates the living spaces.

© Creative Photo Room
© Creative Photo Room

The corten steel clad upper floor sits atop the extraordinarily smooth fairface concrete ground floor, and opens up to the rear creating a sheltered L-shaped veranda.

© Creative Photo Room
© Creative Photo Room

At ground floor the living area also opens up to a rear deck and a garden beyond. Material finishes and edges were detailed carefully to tie together with the formal concept and create a building that appears inevitable and effortlessly designed.

First Floor Plan
First Floor Plan
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Cite:"Andri & Yiorgos Residence / Vardastudio Architects and Designers" 22 Oct 2013. ArchDaily. Accesed . <http://www.archdaily.com/440008/andri-and-yiorgos-residence-vardastudio-architects-and-designers/>