ArchDaily | Broadcasting Architecture Worldwidethe world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Stable
  4. Spain
  5. a0010 Arquitectura i Disseny
  6. 2009
  7. Masia Redortra Extension / a0010 Arquitectura i Disseny

Masia Redortra Extension / a0010 Arquitectura i Disseny

  • 01:00 - 17 October, 2013
  • Translated by Lorena Quintana
Masia Redortra Extension / a0010 Arquitectura i Disseny
Masia Redortra Extension / a0010 Arquitectura i Disseny, © Miquel Murcia
© Miquel Murcia

© Miquel Murcia © Miquel Murcia © Miquel Murcia © Miquel Murcia +11

  • Architects

  • Location

    08572 Sant Pere de Torelló, Barcelona, Spain
  • Project Architects

    Víctor Vergés, Joan Pascual
  • Project Area

    319.0 m2
  • Project Year

    2009
  • Photography

    Miquel Murcia
  • Technical Architect

    Joaquim Miralles
  • Construction

    Ignasi Vaqué
  • Client

    Private
  • More SpecsLess Specs
© Miquel Murcia
© Miquel Murcia

The project is the construction of an extension adjacent to a farmhouse (an area for tractors and six blocks for horses, and a bath and shower area).

A set of built volumes articulated to define the space for outdoor use. A set of 3 volumes and a plaza to create an area adjacent to the farmhouse with an independent operation.

There is a differentiation in the treatment of materials in each area, as a means of achieving consistency with their use.

© Miquel Murcia
© Miquel Murcia

Materials and products used in this project

• Natural stone

• Pinewood

• Plaza, access, and interiors for equestrian equipment storage area. Breinco, parts of three measures tegula art.

• Bathroom and dressing room ipe wood.

© Miquel Murcia
© Miquel Murcia

The baseboards, edges, and material changes throughout the project are designed with steel profiles.

Concrete retaining walls.

Gero for showers, bathroom, and storage room.

Plan 2
Plan 2
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Cite: "Masia Redortra Extension / a0010 Arquitectura i Disseny" [Zona Annexa Masia Redortra / a0010 Arquitectura i Disseny] 17 Oct 2013. ArchDaily. (Trans. Quintana, Lorena) Accessed . <http://www.archdaily.com/438620/masia-redortra-extension-a0010-arquitectura-i-disseny/>
Read comments
Read comments