House in Shimomaruko / atelier HAKO architects

  • 09 Oct 2013
  • Houses Selected Works
Courtesy of atelier HAKO architects

Architects: atelier HAKO architects
Location: Shimomaruko Station, Ota, ,
Architects In Charge: Yukinobu Nanashima, Tomomi Sano
Area: 63.03 sqm
Year: 2012
Photographs: Courtesy of atelier HAKO architects

Structural Engineer: Shin’itsu Hiraoka / Hiraoka Structural Engineers
Project Manager: Zaus Co.,ltd

Courtesy of atelier HAKO architects

From the architect. The narrow site is located facing the small alley that people only go through almost.

Courtesy of atelier HAKO architects

Internal areas that have the different ceiling heights are stacked vertically, and are linked by spiral stair directly.

Courtesy of atelier HAKO architects

In order to be able to live comfortably among the limited site area, we tried to create fluidity of the internal space by providing void in horizontal and vertical direction around the stair, and by providing openings in many directions.

Courtesy of atelier HAKO architects

Facade formed by lines of the roof, eave, railings, eaves ceiling and wall made in different angles is designed to look different shapes in response to pedestrian’s position.

Section
Cite: "House in Shimomaruko / atelier HAKO architects" 09 Oct 2013. ArchDaily. Accessed 30 Aug 2014. <http://www.archdaily.com/?p=435963>

1 comment

Share your thoughts