Norrish House / Herbst Architects

  • 17 Sep 2013
  • Houses Selected Works
© Whit Preston

Architects: Herbst Architects
Location:
Year: 2008
Photographs: Whit Preston

© Whit Preston

From the architect. The house is sited on a large undulating lifestyle block.

In order to define a zone for human habitation that offers respite from the changeable weather the building has been ordered around a courtyard.

© Whit Preston

The courtyard with its series of linked pavilions bounding it on 3 sides is open on the 4th.

This open end focuses the occupant’s attention on a sweeping bucolic scene.

© Whit Preston

The pavilions have a layer of sliding cedar shutters on the courtyard side which give the spaces behind privacy that can be playfully adjusted.

An axial element punctures the courtyard. This element with its associated roof and raised ground plane forms the entry on arrival and a formal connection with the site on exit.

Floor Plan
Cite: "Norrish House / Herbst Architects" 17 Sep 2013. ArchDaily. Accessed 23 Oct 2014. <http://www.archdaily.com/?p=427342>