EPR House / Luis Aldrete

  • 01:00 - 6 September, 2013
  • Translated by Lorena Quintana
EPR House / Luis Aldrete, © Paco Pérez Arriaga
© Paco Pérez Arriaga

© Paco Pérez Arriaga © Paco Pérez Arriaga © Paco Pérez Arriaga © Paco Pérez Arriaga +16

The project responds to the morphology and topography of the terrain, taking advantage of its length to place the footprint of the house and achieve a greater garden area as well as more cubic meters, so the exercise consisted of designing the superposition of two volumes.

© Paco Pérez Arriaga
© Paco Pérez Arriaga

The first of these, a steel base that gives the feeling of solidity and rootedness to the land, at the same time opens to terrace and garden.

© Paco Pérez Arriaga
© Paco Pérez Arriaga

The second, a box with a finish based on earth and pigments to achieve a terracotta tone that breaks, generating courtyards that seem incisions, giving views and privacy inside.

© Paco Pérez Arriaga
© Paco Pérez Arriaga
Cite: "EPR House / Luis Aldrete" [Casa EPR / Luis Aldrete] 06 Sep 2013. ArchDaily. (Trans. Quintana, Lorena) Accessed . <http://www.archdaily.com/424730/epr-house-luis-aldrete/>