Bes Pavilion / H&P Architects

  • 15 Aug 2013
  • Selected Works Urban Design Urban Planning
© Tran Tuan Trung

Architects: H&P Architects
Location: Ha Tinh, , Vietnam
Architect In Charge: Doan Thanh Ha & Tran Ngoc Phuong
Design Team: Chu Kim Thinh
Contractor: HPA Viet nam jsc
Area: 123.0 sqm
Year: 2013
Photographs: Tran Tuan Trung, Tran Ngoc Phuong

© Tran Tuan Trung

From the architect. BES pavilion is a service space for an open community, focusing on the aspects of art and culture. Located in the central Ha Tinh city, BES (Bamboo + Earth + Stone) is set up from local materials and traditional building methods which based on the idea of centralizing the users.

© Tran Tuan Trung

The building’s users will have a great chance to approach and to be educated from the functions and effects of the building toward the nature and local community. The best way to learn is to do it! Joining in the building process to create their own specific space is an effective practicing condition. The solutions of the pavilion’s design themselves become some useful lesions: Aerodynamics (ventilation), Physics (light diffusion), Biology (photosynthesis, planting)…Those will help to direct the users’ behaviors in the future – for a greener living environment.

Floor Plan

View this project in Google Maps

* Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
Cite: "Bes Pavilion / H&P Architects" 15 Aug 2013. ArchDaily. Accessed 02 Aug 2014. <http://www.archdaily.com/?p=415838>

9 comments

  1. Thumb up Thumb down +18

    congratulation to the design team for this project, Building speaks the language of tropicality. Through the photographs you could make out the interplay between light and shadow, blurring the boundry of inside and outside, which is further enhanced by the use of local material.

  2. Thumb up Thumb down +14

    congratulation .Good job

  3. Thumb up Thumb down +13

    Sensetive and alive space.

  4. Thumb up Thumb down +14

    Good sense for matereals.

  5. Thumb up Thumb down +13

    Nice, natural.

  6. Thumb up Thumb down +10

    would love to see some pictures that show, instead of the building/spaces as an art object, some real community context, which seem to drive not only the programme of the building but also the texture, spatial organisation and scale.

  7. Thumb up Thumb down +10

    CONGRETULATION TO THE DESIGN TEAM AND OWNER
    speechless work

  8. Thumb up Thumb down +5

    Ý tưởng về Ngói ÂM DƯƠNG được dùng cho TRE thật hiệu quả mà bề mặt trực diện vẫn giữ nguyên hình thái của TRE .

Share your thoughts