Gruta do Escoural / Nuno Simões + DNSJ.arq

  • 01:00 - 2 August, 2013
© Fernando Guerra | FG+SG
© Fernando Guerra | FG+SG

© Fernando Guerra | FG+SG © Fernando Guerra | FG+SG © Fernando Guerra | FG+SG © Fernando Guerra | FG+SG +17

© Fernando Guerra | FG+SG
© Fernando Guerra | FG+SG

From the architect. The assignment was to build a new structureto replacethe former temporary structure wich was in very poor condition and a new antechamber. The antechamber, needed to control the thermal exchanges,was tougt like a new “perfect rock” among the others existing ones.

© Fernando Guerra | FG+SG
© Fernando Guerra | FG+SG

The main concernsof the structure to allow visitors inside the cave, was to beable torunaclean and dry construction, considering the impossibility of usingconstruction techniquesthat would requireweldingand / orin situconcreteand the use ofenduringmaterialscapable of withstandingthe passage of timein aparticularly hostileenvironment. We decided that thisstructure should be opaque andblackin sharp contrastwith thelight color of thelimestone cave.

Plan
Plan
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Cite: "Gruta do Escoural / Nuno Simões + DNSJ.arq" 02 Aug 2013. ArchDaily. Accessed . <http://www.archdaily.com/408774/gruta-do-escoural-nuno-simoes-dnsj-arq/>