Lifted-Garden House / acaa

  • 24 Jul 2013
  • Healthcare Architecture Houses Mixed Use Selected Works
© Hiroshi Ueda

Architects: acaa
Location: Kanagawa,
Architect In Charge: Kazuhiko Kishimoto
Area: 618.19 sqm
Year: 2012
Photographs: Hiroshi Ueda

© Hiroshi Ueda

From the architect. This is the complex building with clinic on the first floor and the doctor’s dwelling place on the second floor. With the tree planting that bring better feeling to patients in the inner courtyard, they can be viewed from the lobby and entrance of the clinic. Furthermore, as the trees can also be seen from outside of the building through the deck, people walking by should also be able to feel the season’s change.

© Hiroshi Ueda

The dwelling place on the second floor is placed as if it is floating above the parking space. The dwelling place is L-shaped opposite to the clinic. The clinic and dwelling place are placed across each other with the inner courtyard in the middle however the directions of the eyes would not meet since they are in the different levels.

© Hiroshi Ueda

The roof of the clinic is an open area as the rooftop garden. Various types of plants and trees are established on the stair-like wood deck with different levels. The floor of the dwelling place continuing flat to wood deck is the outcome of the careful consideration into details. The deep and low canopy top makes the proportion of the beautiful building. It also relates immensely to producing the sense of openness to the rooftop. We expect the trees growing big will provide nice leafy shade in summer, making the place of relief for the doctor and patients.

Section
Cite: "Lifted-Garden House / acaa" 24 Jul 2013. ArchDaily. Accessed 25 Oct 2014. <http://www.archdaily.com/?p=404889>