House in Sengataki / Case Design Studio

  • 01:00 - 27 June, 2013
Courtesy of Case Design Studio
Courtesy of Case Design Studio
  • Architects

  • Location

    Nagano, Japan
  • Architect in Charge

    Yokota Norio, Kawamura Noriko
  • Site Area

    1058 m2
  • Area

    146.0 sqm
  • Project Year

    2009
  • Photographs

    Courtesy of Case Design Studio

Courtesy of Case Design Studio Courtesy of Case Design Studio Courtesy of Case Design Studio Courtesy of Case Design Studio +18

House in Sengataki / Case Design Studio, Courtesy of Case Design Studio
Courtesy of Case Design Studio

From the architect. House in Sengataki sits on a gentle southern slope, facing roads in the north and east and surrounded by a grove of trees. In the main floor is the dinning room and living room, and the second floor features the studio and bedrooms.

Courtesy of Case Design Studio
Courtesy of Case Design Studio

In order to cut a line of views to the surroundings, we open to the exterior to bring light inside the whole house, and providing privacy at the same time with the use of vertical lattice.

Courtesy of Case Design Studio
Courtesy of Case Design Studio

The vertical lattice is colored black to resonant with the trees and the stem grove.

Plan -1
Plan -1
Cite: "House in Sengataki / Case Design Studio" 27 Jun 2013. ArchDaily. Accessed . <http://www.archdaily.com/391447/house-in-sengataki-case-design-studio/>