House in Sengataki / Case Design Studio

  • 27 Jun 2013
  • Featured Houses Selected Works
Courtesy of

Architects: Case Design Studio
Location: , Japan
Architect In Charge: Yokota Norio, Kawamura Noriko
Site Area: 1,058 sqm
Area: 146 sqm
Year: 2009
Photographs: Courtesy of Case Design Studio

Courtesy of Case Design Studio

House in Sengataki sits on a gentle southern slope, facing roads in the north and east and surrounded by a grove of trees. In the main floor is the dinning room and living room, and the second floor features the studio and bedrooms.

Courtesy of Case Design Studio

In order to cut a line of views to the surroundings, we open to the exterior to bring light inside the whole house, and providing privacy at the same time with the use of vertical lattice.

Courtesy of Case Design Studio

The vertical lattice is colored black to resonant with the trees and the stem grove.

Plan -1
Cite: "House in Sengataki / Case Design Studio" 27 Jun 2013. ArchDaily. Accessed 25 Apr 2014. <http://www.archdaily.com/?p=391447>

4 comments

Share your thoughts