Child School at Can Nebot / Rahola Vidal

  • 21 Jun 2013
  • Educational Selected Works
© José Hevia

Architects: Rahola Vidal
Location: Sant Josep de Sa Talaia, Eivissa,
Architect In Charge: Víctor Rahola Aguadé
Area: 512 sqm
Year: 2009
Photographs: José Hevia

Collaborators: Antoni Roig Marí, ingeniero industrial
Client: Consell Insular Eivissa i Formentera
Construction: JUTOBA, S.A.
Budget: 557.864 €

© José Hevia

The building allows a nursery which is totally developed in the ground floor level. It is located in Can Nebot, near Ibiza Village. It’s in a quiet neighbourhood of single-family houses. The project appears as one of them. The building site is a garden which also contains a small house for children in the middle. The user requirement programme is simple: four classrooms with a bath area, a multifunctional room, services and facilities, a changing room for the staff, kitchen and a small dining area for teachers and, also, the director’s office.

© José Hevia

The structure is made of concrete walls which encloses different volumes and allows the classrooms to be connected with the outside towards the good orientation and the courtyard. A serial number of skylights drive light to the corridor and also classrooms while it offers qualified spaces and a variety of shapes.

© José Hevia

The playground is covered with a permeable roof made with recycled wood from the beach. As it protects the courtyard from sun, the space under this covering would be able for playing. In addition, all the interior walls are fitted with blackboard so as to allow drawings of children landscapes. Both outside and inside elements are conceived in children scale.

Plan

View this project in Google Maps

* Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
Cite: "Child School at Can Nebot / Rahola Vidal" 21 Jun 2013. ArchDaily. Accessed 01 Sep 2014. <http://www.archdaily.com/?p=390001>

1 comment

Share your thoughts