We’ve built you a better ArchDaily. Learn more and let us know what you think. Send us your feedback »

Chambord Residence / NatureHumaine

© Adrien Williams
© Adrien Williams
  • Architects: NatureHumaine
  • Location: Montréal, QC, Canada
  • Architect in Charge: NatureHumaine
  • Area: 1800.0 ft2
  • Project Year: 2013
  • Photographs: Adrien Williams

© Adrien Williams © Adrien Williams © Adrien Williams © Adrien Williams

© Adrien Williams
© Adrien Williams

From the architect. The client wanted to utilize the second storey of her 1920s duplex by converting her former rental unit into 3 bedrooms and an office space. While the grey-stone front facade only required minor restorations, the back of the house was transformed completely. An emphasis on transparency creates constant visual and physical connections with the backyard. 

© Adrien Williams
© Adrien Williams

A cedar clad volume, containing the master bedroom, punches through the glass exterior wall and cantelivers over the backyard, sheltering the patio below. The wood cladding continues through to the inside, blurring the boundaries between interior and exterior.

Second Floor Plan
Second Floor Plan
Cite:"Chambord Residence / NatureHumaine" 17 Jun 2013. ArchDaily. Accessed . <http://www.archdaily.com/387521/chambord-residence-naturehumaine/>