We’ve built you a better ArchDaily. Learn more and let us know what you think. Send us your feedback »

Arc En Ciel / Agence Bernard Bühler

Courtesy of Agence Bernard Bühler © Vincent Monthiers © Vincent Monthiers © Vincent Monthiers

  • Consulting Structural Engineers: EGIS Sud-Ouest
  • Mechanical Engineer: EGIS Sud-Ouest
© Vincent Monthiers
© Vincent Monthiers

From the architect. Positioned at an intersection and near a shopping center, it must manage its urban context, the flow of cars, tramway flows and thus pedestrians flows. This concentration has led to the creation of a square mineral easing movement and allowing the building to sit in the continuity of the public domain.

- The ground floor: A grid of expanded metal wraps and mask a parking on half level of around thirty parking spaces. The grid that protects the ground floor of shots and theft will be a support for climbing plants.

© Vincent Monthiers
© Vincent Monthiers

- The R+1: This level is fully glazed office space. He comes to transition between the ground (traffic, pedestrian) and dwellings.

© Vincent Monthiers
© Vincent Monthiers

- R+2 and R+6: 5 levels of bands of colored glass STADIP, divided by the floor, wrap the housing part of the collective. Colored boxes out of the front and just break the rhythm of stained slides. We will see later that these advances are extensions of terraces or appartments.

Floor Plan
Floor Plan
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Cite:"Arc En Ciel / Agence Bernard Bühler" 12 Jun 2013. ArchDaily. Accesed . <http://www.archdaily.com/385932/arc-en-ciel-agence-bernard-buhler/>