Viewing Pavilion on Hill / TAO – Trace Architecture Office

© YAO Li

Architects: TAO – Trace Architecture Office
Location: , Shandong, China
Architect In Charge: Trace Architecture Office
Design Team: Hua Li, Jiang Nan, Yu Haiwen
Area: 256 sqm
Year: 2012
Photographs: YAO Li, Courtesy of Trace Architecture Office

Construction: Weihai Construction Group Inc
Structural System: Reinforced concrete

© YAO Li

The pavilion is located in woods on the hill of TashanPark in Weihai, a coastline city in Shandong. To protect the trees in site and offer the view to major sights of city, the building is conceived as a merged volume with three viewing tubes like tree branches orientating to different axis.

© YAO Li

Half buried and half cantilevered, the building provides to the visitor different experience on two levels: walking down half level, one will enter the inside of teahouse and gallery space with framed views to various scenery; walking up through the preserved trees in landscape to the roof terrace, one will enjoy a unfolded breathtaking panoramic view to the ocean on this viewing platform.

Elevation

View this project in Google Maps

* Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
Cite: "Viewing Pavilion on Hill / TAO – Trace Architecture Office" 14 Jun 2013. ArchDaily. Accessed 22 Sep 2014. <http://www.archdaily.com/?p=384470>

3 comments

Share your thoughts