We’ve built you a better ArchDaily. Learn more and let us know what you think. Send us your feedback »

Lutkemeerweg / MAS architectuur

©  John Lewis Marshall ©  John Lewis Marshall ©  John Lewis Marshall ©  John Lewis Marshall

From the architect. This villa is uniquely situated on a dike at the edge of a polder. 

©  John Lewis Marshall
© John Lewis Marshall

 The residence is designed such that the landscape can be viewed and optimally experienced from all sides. Conversely, some functions have deliberately been designed to be more private, offering a good balance between privacy and view. The multiply subdivided volume of this property creates a complex cross section. 

©  John Lewis Marshall
© John Lewis Marshall

These interventions were opted to allow maximal play of light inside the house. All spaces have been designed to plot a route leading from the entrance to the last roof terrace. 

©  John Lewis Marshall
© John Lewis Marshall

Consequently, the look of this unique location constantly changes. The materials chosen are completely in concert with the surroundings, natural materials and tones.

Ground & First Floor Plan
Ground & First Floor Plan
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Cite:"Lutkemeerweg / MAS architectuur" 10 Jun 2013. ArchDaily. Accesed . <http://www.archdaily.com/384377/lutkemeerweg-mas-architectuur/>