Hye Ro Hun / IROJE KHM Architects

HRH01

Architect: HyoMan Kim – IROJE KHM Architects
Location: Gwangju, Jeonnanam-do,
Design team: SuMi Jung
Site area: 594 sqm
Bldg. area: 168.63 sqm
Gross floor area: 269.07 sqm
Photographer: JongOh Kim

HRH03 HRH06 HRH15 HRH20

The house in urban nature

This site is located in borderline between city and mountain. The view of the front side that is the east-side is clearing up, so the urban landscape of downtown Gwangju is seen. There are mountains by the rear-side as a nature and view.

Dramatic access way from gate to entrance

By opening transparent gate door, it starts to begin access into the house, along the long walkway where looks like architectural canyon.

HRH10

After the penetration through under space of the upper bridge-corridor, it comes to reach the inner court that is attached to entrance.

Two boxes on floating land

Two wooden boxes which are consisted of duplex room are laid on landscaped architectural mass which contain living room and dining room. The one box contains master bed and study room and another box is consisted of two bedrooms and study rooms for two daughters.

section 02

Floating garden over the living room

- Special Space and Light of ‘Box inside Box’

Over the living room where has dynamic space in 9M high, double height master bed-mass with bamboo garden is floating…Through the top light of the roof, moving sunlight vary the atmosphere of the inside space of living room all day long.

HRH17

Floating roads

Horizontal or vertical ways which are indoor or outdoor, all the ways inside of this house circulate itself continuosly each other with the dramatic sequence of the various space.

Cite: "Hye Ro Hun / IROJE KHM Architects" 12 Oct 2009. ArchDaily. Accessed 24 Oct 2014. <http://www.archdaily.com/?p=37344>
  • alex

    the facde looks like the zhang’s house located on the great wall.
    the sharp angle between two volumn form the main enterance.
    suitable materials intergrate the space function.

  • HOON

    Looks great!
    Best one so far from hyoman kim’s studio.

  • billy

    Very elegant.

  • VW

    WTF? …so you guys are censoring responses now?

    If you are going to post something you found on another blog at least have the decency to credit them. I think your readers know that a lot of the content in ArchDaily is borrowed from the hard work of others and would probably appreciate the courteous acknowlegement – it is the ethical/professional thing to do… =)

    • http://www.archdaily.com David Basulto

      Dear VW,

      IROJE KHM Architects sent us the publication material. In no way we take projects from other websites without crediting them. Did you even clicked the photos to see the original size of the photos? (other sites use low res versions).

      This was sent directly by HyoMan Kim, principal at IROJE KHM Architects.

      I am very concerned about your attitude, making accusations with no basis.

      • VW

        Dear David Basulto,

        I posted a coment the day this post went up (as well as a coment on the Slit House) that was censored (actually both of them were). I mearly pointed out that I had seen this project on another blog (Contemporist I beleive; and the Slit House on Dezeen).

        If you censor someone’s comments you’ll more than likely get accusations in return.

        Van

      • http://www.archdaily.com David Basulto

        Our Spam filter marks comments with links.

        But anyway, that doesn´t have anything to do with your false accusation… I expect that you clarify that to our audience.

  • http://www.streamhead.com Peter

    I think this is a great house, that probably stays interesting, even if you have already lived in it for a while.
    My only concern would be how to heat some of those high places (but that might not be a problem where it is located)

  • Pingback: AD Round Up: Projects by IROJE KHM Architects | ArchDaily