Quay-house / Inarchitecten

_MG_9771

Architects: Inarchitecten / Mark Hekkert and Ruben van den Boogaard
Location: Woerden,
Collaborators: Jamal Azzouz and Joel Langeveld
Site area: 112 sqm
Project Area: 200 sqm
Project year: 2007
Photographs: Rutger Vos

_MG_9575 _MG_9661 _MG_9681 _MG_9797

In an expansion of Woerden, the Netherlands, by West 8 cityplanners and landscaping, we have designed the Quayhouse. The house is on a covered parking and adjacent to the water. The access is via a ramp, creating division in the three longitudinal, which also forms sightlines. The kitchen is designed by the stairs to the first floor and forms a separation between the living and dining room. The loft provides light in the middle of the house and the relationships between the levels.

_MG_9716

section 02

The material consists of a slatted wall structure 46 x 33 mm depending on the situation, the maximum size beeing 50 mm. The wood has Frake (preserved by Plato Intenational) and is “untreated” affixed.

Cite: "Quay-house / Inarchitecten" 05 Oct 2009. ArchDaily. Accessed 28 Aug 2014. <http://www.archdaily.com/?p=36642>

2 comments

  1. Thumb up Thumb down +1

    I think this could be a great scheme, but without photos of an entire unit it is really difficult to tell what it looks like!

    They are all too close up, sadly.

Share your thoughts