House in Konan / Coo Planning

  • 29 Apr 2013
  • Houses Selected Works
© Yuko Tada ,

Architects: Coo Planning
Location: Kobe, Hyogo,
Architect In Charge: Akiyoshi Nakao
Area: 75 sqm
Year: 2013
Photographs: Yuko Tada , Coo Planning

Contractor: kk-Soken
Site Area: 76 sqm

© Yuko Tada , Coo Planning

This small house in the town of Konan, in Kobe, Japan, sits in a quiet neighborhood and was designed for a couple and their child by the Osaka-based firm, Coo Planning. Built of reinforced concrete and wood, the residence is minimal with the needed space spread throughout four layers.

© Yuko Tada , Coo Planning

Despite its small size, the house is smartly laid out and manages to fit all the living space the couple needed, including a garage, a deck, and a study loft above the kitchen.

© Yuko Tada , Coo Planning

The floor directly above the garage houses the home’s entrance, a tatami room, a bathroom, and bedroom.

The third floor is the family’s communal area with an open kitchen and living room.

© Yuko Tada , Coo Planning

The space is completely open from the front of the house to the back, making it appear really large.

© Yuko Tada , Coo Planning

The living room has an entire wall of windows at the front of the house making the space super bright.

Section

The ladder takes you to the study room loft that’s open to the living room and kitchen below it.

Cite: "House in Konan / Coo Planning" 29 Apr 2013. ArchDaily. Accessed 01 Sep 2014. <http://www.archdaily.com/?p=365589>

0 comments

Share your thoughts