University Campus of Segovia / Ricardo Sánchez González + José Ignacio Linazasoro Rodríguez

© Miguel de Guzmán

Architects: José Ignacio Linazasoro Rodríguez
Location: Segovia, Spain
Architect In Charge: Ricardo Sánchez González,
Design Team: Hugo Sebastián de Erice Navarrete, Sergi Artola Dols, Rafael Rodríguez Merino
Area: 18,500 sqm
Year: 2012
Photographs: Miguel de Guzmán

Constructor: UTE OHL-VOLCONSA
Consultants: EUTECA slp, Oficina Técnica OHL, Sinergia

© Miguel de Guzmán

The University of Segovia occupies a great lot in the suburbs of the historical city, before occupied by the Barrack of Artillery. It is a place characterized by the absence of public spaces, this project tries to resolve this problem generating a cultural focus, a great covered square which use does not limit itself only to the students and teachers but to the entire neighbourhood.

© Miguel de Guzmán

Around the mentioned square are placed the classrooms, and in the center, the library, principal cultural reference of the University. This one is formed as a multiple space, constructed inside the global space and consists of a pit on which three suspended cubes contains the reading spaces.

© Miguel de Guzmán

Outside, the building fragments to be adapted better to the scale of the city, and it is constructed with strong and warm materials, trying that the building reflects a character of public building beyond the requirements that the fashion imposes. With the same idea it is constructed the interior space, a real covered square that is constructed also with materials of the exterior.

First Floor Plan

View this project in Google Maps

* Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
Cite: "University Campus of Segovia / Ricardo Sánchez González + José Ignacio Linazasoro Rodríguez" 19 Apr 2013. ArchDaily. Accessed 22 Oct 2014. <http://www.archdaily.com/?p=362151>