W-House / Uchida Architect Design Office

  • 20 Apr 2013
  • Houses Selected Works
© Hiroyuki Kawano

Architects: Uchida Architect Design Office
Location: ,
Architect In Charge: Uchida Architect Design Office
Constructional Engine: Hashimoto Kensetsu
Area: 78 sqm
Year: 2008
Photographs: Hiroyuki Kawano

© Hiroyuki Kawano

This building is a weekend residence for a husband and a wife who loves to go climbing. It stands on east facing slope inside a national park, where grand nature can be viewed in all directions.

© Hiroyuki Kawano

I designed this building by a concept to divide required indoor spaces from the collection of perpendicularly crossing independent walls. This is a device to capture exposed view to all directions while ensuring moderate privacy by creating hidden spaces at the same time. Moreover, the outer scene one can see between those walls changes intricately by moving around the room.

© Hiroyuki Kawano

Cedar plate is used for inside and outside wall, but I designed the walls to be as abstract as possible without losing the touch of the material itself. To the end, the main cast of the space is the outer scene, and the perpendicularly crossing walls controlling the outer scene are meant to play a supporting role.Data sheet

Floor Plan
Cite: "W-House / Uchida Architect Design Office" 20 Apr 2013. ArchDaily. Accessed 23 Sep 2014. <http://www.archdaily.com/?p=361396>

0 comments

Share your thoughts