A House in Ayukawa / Méga

  • 19 Mar 2013
  • Houses Selected Works
© Kei Sugino

Architects: Méga
Location: Ibaraki-city, , Japan
Architect In Charge: Dai Nagasaka
Project Team: (Dai Nagasaka, Ikue Tanaka)
Structural Design: Satoru Shimoyama
Area: 230.85 sqm
Year: 2012
Photographs: Kei Sugino

© Kei Sugino

This is a house of a court and a skip floor. Though it is a two-family house, all spaces around the court will make a spatial continuity when it becomes ‘a house’ in the future. It is surrounded by sites, which shape like same squares. If the court designed toward the south, it will be in the shadow of those houses in the south and someone also can overlook it.

© Kei Sugino

So, by adopting a courtyard type and a comfortable rooftop terrace, we could gain out-door space with protecting privacy and appropriate well-lightning rooms.

© Kei Sugino

The exterior walls are painted silver and the inner ones are white. The residents also enjoy the conversion of these walls. The first floor (of the lower part) is for parents, and the upper part is a bedroom for a couple and children. The second floor is a family room.

Section
Cite: "A House in Ayukawa / Méga" 19 Mar 2013. ArchDaily. Accessed 20 Apr 2014. <http://www.archdaily.com/?p=345226>

Share your thoughts