We’ve built you a better ArchDaily. Learn more and let us know what you think. Send us your feedback »

Friedrich-Ebert-Schule / kreiling rosner architekten

© Ralf Heidenreich © Ralf Heidenreich © Ralf Heidenreich © Ralf Heidenreich

© Ralf Heidenreich
© Ralf Heidenreich

From the architect. The new school complex combines three units: Acanteen, a science section and a roofed break area. The buildingwas erected on the foundation of an old non-rehabilitable buildingthus covering the complete surface of the original former structure. Areas not being accommodated are added to the roofed break room. The spacious perron interlocks the latter with the adjacent schoolyard. The columns of the roof overhang negate their structural  function. Rather resemblingplayground equipmentthey enhancethe connection of both areas turning itinto an attractive, connected space for breaks. 

© Ralf Heidenreich
© Ralf Heidenreich

The building’s wall base is colouredwith individual coloured areas. Its’ height is differentiated to different building edgessuch as window back, window lintel, eave, or construction joint between theexisting and thenew building. 

© Ralf Heidenreich
© Ralf Heidenreich
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Cite:"Friedrich-Ebert-Schule / kreiling rosner architekten" 13 Feb 2013. ArchDaily. Accessed . <http://www.archdaily.com/331877/friedrich-ebert-schule-kreiling-rosner-architekten/>