Kaprys House / Galera Estudio

© Diego Medina
© Diego Medina
  • Architects

  • Location

    Cariló, Buenos Aires, Argentina
  • Architect in Charge

    Ariel Galera
  • Design Team

    Horacio Riga, Diego Ballario, Veronica Coleman
  • Area

    190 sqm
  • Year

    2012
  • Photographs

© Diego Medina © Diego Medina © Diego Medina © Diego Medina +30

  • Structure

    Carlos Bereilh
  • Plot

    1,050 sqm

From the architect. Kaprys House was designed as a weekend retreat to be used in summer as well as in winter. It is set on top of a sand-dune within a woody environment in Cariló, a seaside town situated 400 km from Buenos Aires.

The home, which was thought of as a ‘flying’ look-out in the forest, is supported by two concrete walls and a few columns. The house is separated from the plot leaving a first floor free to access inside.

© Diego Medina
© Diego Medina

The brief was developed on a single L-shaped level. The social box is situated on the front, overhanging the plot, where the living room, the dining room, the kitchen and the terrace and covered barbecue area are situated. Furthermore, social areas achieve 360-degree views of the surrounding forest.

© Diego Medina
© Diego Medina

Perpendicular to the street, towards the interior of the plot, the private box -which opens to the natural terrain level- nestles the bedrooms.

© Diego Medina
© Diego Medina

On the street level and below the living room, the garage and access hall are arranged. The first floor hall drives us into the house and we go smoothly upstairs. The staircase, which is naturally illuminated from a horizontal window placed in the roof, connects the private and social boxes. Furthermore, a perforated concrete wall -which makes us wonder what goes on behind those holes- allows us to ‘discover’ the forest at the same time that works as a filter, i.e. an intermediate step that leads to the floor where different activities can be carried out.

© Diego Medina
© Diego Medina

The house was mainly built in concrete and hollow brick, aluminum and wood enclosures and timber decks.

© Diego Medina
© Diego Medina

Reinforcing the vegetation so typical of the area, which is present in the house surroundings, was paramount in the design of the garden.

Plan
Plan
Cite: "Kaprys House / Galera Estudio" [Casa Kaprys / Galera Estudio] 10 Feb 2013. ArchDaily. (Trans. Jordana, Sebastian) Accessed . <http://www.archdaily.com/329596/kaprys-house-galera-estudio/>