We’ve built you a better ArchDaily. Learn more and let us know what you think. Send us your feedback »

House VMVK / dmvA

  • Architects: dmvA
  • Location: Sint-Katelijne-Waver, Belgium
  • Design Team: David Driesen, Tom Verschueren, Valerie Lonnoy, Katrien Geerinckx
  • Area: 506.0 sqm
  • Project Year: 2011
  • Photographs: Frederik Vercruysse

© Frederik Vercruysse © Frederik Vercruysse © Frederik Vercruysse © Frederik Vercruysse

© Frederik Vercruysse
© Frederik Vercruysse

From the architect. How to build a single house in a wonderful environment of woods, just next to the ‘Nete-valley’ on a badly orientated site?

© Frederik Vercruysse
© Frederik Vercruysse

Extremely profound form-studies, town-planning regulations and a respectful attitude to nature defined the design-attitude.

Characteristic to the concept is the rural, amorphous form with a hipped roof with different angles of inclination, flattened on top, and ‘living the other way around’, meaning living on the upper floors and the big roof terrace in order to enjoy the splendid view.

© Frederik Vercruysse
© Frederik Vercruysse

The use of white lacquered zinc for both roof and walls reinforce the house as an icon in nature.

First Floor Plan
First Floor Plan
Cite:"House VMVK / dmvA" 07 Feb 2013. ArchDaily. Accessed . <http://www.archdaily.com/329264/house-vmvk-dmva/>