Almagro´s Courthouse / Estudio MMASA

© Hector Santos-Díez

Architects: Estudio MMASA
Location: ,
Authors: Patricia Muñiz, Luciano G. Alfaya, César Escudero, Paula Monedero, David de Miguel, Jorge Lamas, Francesca Tiri, Ezequiel Fernández, Obradoiro Enxeñeiros, S.L, Ingelco, S.L
Area: 2,136.91 sqm
Year: 2011
Photographs: Hector Santos-Díez

© Hector Santos-Díez

The initiative of the project stems from the initial decision to give to the interior of the Courts the bit of buildable surface remaining. Facing the complicated geometry of the plot for a functional building and noticing an adjusted surface, it is resolved placing in the interior an open courtyard, as a lung for the two floors that comprise it.

© Hector Santos-Díez

As a traditional courtyard, it will improve the environmental conditions of the areas, protecting them from harsh temperatures for many months. The interior of the Courts is solved this way with lots of natural light, always tempered with the shadows of the façade small porch. Moreover, this interior courtyard solves the circulations and stays of all the area that surrounds it.

© Hector Santos-Díez

The exterior façade, as mentioned earlier, is resolved with local stone, stone from Valdepeñas and forging slats with security and sunscreen features.

Section

View this project in Google Maps

* Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
Cite: "Almagro´s Courthouse / Estudio MMASA" 29 Jan 2013. ArchDaily. Accessed 18 Apr 2014. <http://www.archdaily.com/?p=324940>

1 comment

Share your thoughts