Villa Hesthagen / Reiulf Ramstad Architects

hestehagen-02

Architects: Reiulf Ramstad Architects, Oslo Norway
Location: Asker, Oslo,
Project team: Reiulf D Ramstad, Espen Surnevik, Anja Strandskogen
Client: Private
Civil Engineer: Egil A Oliver Engineering AS, MRIF
Interior: , Oslo Norway
Landscape: Reiulf Ramstad Architects, Norway
Constructed Area: 350 sqm
Design year: 2007-2008
Construction year: 2008
Photographs: Reiulf Ramstad Architects

hestehagen 7a 3a 1abw

This 350 sqm single family residence is located in Asker outside Oslo. The site is secluded and faces towards a field. The house is placed on a slope with an entrance from the back side. Main entry for the house on the second floor where childrens bedrooms and the garage are located. The double-volume living area on the ground floor is specially designed to accommodate the owner’s grand piano and master bedroom with en-suite bathroom. The house is clad in Siberian pine which will acquire a grey patina over time.

5abw

section 03

section 06

Cite: "Villa Hesthagen / Reiulf Ramstad Architects" 16 Aug 2009. ArchDaily. Accessed 25 Apr 2014. <http://www.archdaily.com/?p=31884>

6 comments

  1. Thumb up Thumb down 0

    Good box on the hugely open site. I was thinking why just a rectangular box there is lots of shape in geometry

  2. Thumb up Thumb down 0

    Haresh, i don’t really get your comment…why not a rectangular box?a non regular shaped form is a best option for start just because??
    Architecture is not the quest for originality.

  3. Thumb up Thumb down 0

    I agree with pedro. If a simple box has the solutions needed, then i don`t see any point in making complicated things just for eye candy.

  4. Thumb up Thumb down 0

    it’s true. some designers these days just go for that shock factor. i feel that simplicity can be just as “complicated”– it is the discipline to restrain from creating wasteful space and things— and starting from what is necessary.

    i feel the photography isn’t really telling the complete story here… especially in those interior shots.

Share your thoughts