Campanules House / EXAR Architecture

  • 15 Jan 2013
  • Houses Selected Works
© Marc Detiffe

Architects: EXAR Architecture
Location: , Belgium
Year: 2012
Photographs: Marc Detiffe

The previous house offered tiny opening to the garden. The “back” rooms, kitchen, bathroom, previously considered as services, blocked the views from the house to the nice garden.

© Marc Detiffe

We decided to keep these functions but to open them widely, by creating large windows. The kitchen – dining room offers an large open view to the vegetation. The bathroom has focused view to the trees.

© Marc Detiffe

Using an architectural expression counterpointing the existing style, we wanted to reinforce the coexistence between modern and old. The steel by its delicacy and precision permits to create pure lines and deepness.

© Marc Detiffe

To obtain this dynamic, the steel structure is integrated to the thickness of the floor, and one tiny column present the angle of the former construction.

© Marc Detiffe

Finally, the choice of the corten, as finishing, brings softness, deepness and answer to the vegetation, by expressing the time going.

Elevation
Cite: "Campanules House / EXAR Architecture" 15 Jan 2013. ArchDaily. Accessed 25 Oct 2014. <http://www.archdaily.com/?p=318463>
  • N2k8

    interesting interplay of transparent and solid volumes!