EVOA – Environmental Interpretation Center / Maisr Arquitetos

© Filipa Miguel Ferreira

Architects: Maisr Arquitetos
Location: Lezíria,
Area: 470 sqm
Year: 2009
Photographs: Filipa Miguel Ferreira

© Filipa Miguel Ferreira

The building proposal aims to respect the programmatic requirements, developing a museum area, especially an interpretation area related to the observation of birds in their natural habitat, in parallel providing support for research and leisure.

© Filipa Miguel Ferreira

The architectural solution has a contemporary character with an organic and a visual plastic language that try the integration with the surroundings, through some platforms articulated and interconnected of these two buildings and that provide the visitor with a gradual approach of building and landscape shown.

© Filipa Miguel Ferreira

The skin of the building reflects the intention of integration with the landscape, using the wood like a natural element, with an expression that refers us to the image of reeds and palisades. It is anticipated that the exposure of the wood to the environment contributes to modifying his natural tone and becomes similar to the color of the surroundings environment.

Floor Plan

View this project in Google Maps

* Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
Cite: "EVOA – Environmental Interpretation Center / Maisr Arquitetos" 10 Jan 2013. ArchDaily. Accessed 31 Oct 2014. <http://www.archdaily.com/?p=316836>