Bularnia / BudCud + Maria Schoen

  • 09 Jan 2013
  • Interiors Offices Selected Works
© Kamila Kozińska

Architects: BudCud + 
Location: Kraków,
Architect In Charge: Mateusz Adamczyk, Agata Woźniczka
Client: ASPEN S.A.
Area: 175 sqm
Year: 2012
Photographs: Kamila Kozińska, Agata Kadenacy

© Kamila Kozińska

Bularnia is an honest, functional office space on the ground floor of postindustrial building on the outskirts of Cracov. The goal was to introduce more natural light to dark and overpowering interior. This move redefined new proportions of space and optically enlarged narrow and low room. What’s more, light and transparent finishing materials, such as glass, delicate steel mesh and perforated boards were used to ephasize the openness of new office space.

© Kamila Kozińska

Positioning the offices on the ground floor established strong connection with building’s exterior – on one side the office space is merged with a lush garden, on the other connects to the building’s courtyard.

Existing diagonal interior wall divides the workplace into two rooms, into which we put two additional volumes, that reorganize space and functions. Two similar rooms had their identities rebuilt and diversified. Small budget implied the simple character of the details. The interior is dominated by white and grey colours, diversified with few intense colour accents.

© Agata Kadenacy

In these mellow spaces filled with natural light the ceiling is the strongest graphic element. In one room it is made from steel mesh, onto which we loosely put few lightbulbs. The ceiling of the latter is a composition of dark green lamps and cables.

Plan

View this project in Google Maps

* Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
Cite: "Bularnia / BudCud + Maria Schoen" 09 Jan 2013. ArchDaily. Accessed 21 Dec 2014. <http://www.archdaily.com/?p=316562>