Edifício Corujas Proposal / FGMF Arquitetos

Courtesy of

Designed by FGMF Arquitetos, the proposal for the Edifício Corujas, aims to create a more humane space to work, going against the traditional mirrored glass cubes located in regions of São Paulo, such as Avenida Faria Lima or Avenida Berrini. Designed using several sizes and formats, they create a horizontal solution. More images and architects’ description after the break.

Courtesy of FGMF Arquitetos

The building Corujas, located in Vila Madalena, is an office building that is the total opposite of modern office buildings, which segregate the users from each other. The template of the site, measuring only nine meters, led us to a horizontal solution, and the shape of the lot, led us to dismember the building into two: front and rear. The starting point for the project came from the desire to create an architecture that enabled offices have, beyond their enclosed areas, generous verandah spaces for external meetings, and private gardens.

Courtesy of FGMF Arquitetos

In order to reinforce these issues, the building includes many living areas, bike racks, changing rooms and even a cafe for users to meet and even work in public areas, almost creating a micro-community.

Cite: Furuto, Alison. "Edifício Corujas Proposal / FGMF Arquitetos" 31 Dec 2012. ArchDaily. Accessed 28 Jul 2014. <http://www.archdaily.com/?p=312952>

Share your thoughts