We’ve built you a better ArchDaily. Learn more and let us know what you think. Send us your feedback »

House in Tavira / Vitor Vilhena Architects

© Joao Morgado © Joao Morgado © Joao Morgado © Joao Morgado

© Joao Morgado
© Joao Morgado

Context
South of Portugal, Algarve, Tavira. Here the ocean peeks, while the 400 olive trees surround the house. An old building has to give place to a new one, keeping the twovolume- footprint in the soft topography.

© Joao Morgado
© Joao Morgado

Solution
Based on the area occupied by the pre-existence, maintaining the orientation of the housing compartments south, the architectural concept seeks to create two parcels with separate identities, including one volume with irregular geometry and other volume of regular geometry that communicate through a glass hallway. The surrounding outdoors relate to the terrain, landscape and vegetation.

© Joao Morgado
© Joao Morgado
Cite:"House in Tavira / Vitor Vilhena Architects" 18 Dec 2012. ArchDaily. Accessed . <http://www.archdaily.com/306670/house-in-tavira-vitor-vilhena-architects/>